headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto

Belangrijke informatie voor de laatste weken van 2021

5 12 2021

De nieuwe corona-maatregelen, waarbij de amateursporters tot 17:00 uur kunnen trainen en ook wedstrijden vóór deze tijd moeten worden gespeeld, vragen om ingrijpende aanpassingen voor het net gestarte zaalhockey en voor enkele Seniorenteams en Trim-hockeyers die in de winter op het veld doortrainen.

De KNHB heeft laten weten dat de zaalcompetitie doorgaat.
Daarnaast is de eerste seizoenshelft van de veldcompetitie gelukkig volledig gespeeld en heeft de Jongste Jeugd met de Pietentraining haar trainingsperiode voorlopig afgesloten.

De technische staf en de hockeyorganisatie richten zich voor de E8 tallen t/m A en senioren in eerste instantie op de periode tot einde van het jaar. Mochten er na 13 december versoepelingen van de maatregelen volgen, dan vallen we natuurlijk terug op eerdere gedeelde trainingsschema's. Voor de periode januari - februari ontvangen jullie tijdig de informatie. Gezien de voortdurende aanpassingen is dat nu nog niet te overzien.
De afgelopen dagen waren nodig om alle mogelijkheden voor zaaltrainingen te onderzoeken, te rekenen, zaalverhuurders te spreken en op basis van de beperkte mogelijkheden toch nog trainingen te plannen.
 
Hieronder naast informatie over de zaaltrainingen en -wedstrijden ook nog een aantal zaken die van belang zijn:

Zaalhockey - Jeugd vanaf E8-tallen en enkele seniorenteams
Zaalwedstrijden
Om mogelijk te maken dat alle zaalwedstrijden 16:30 uur eindigen, heeft de KNHB zondag 2 januari aan de speelkalender toegevoegd
LET OP: dit is een speeldag tijdens de kerstvakantie, dus als je afwezig bent geef dat tijdig door aan de teambegeleider of aanvoerder. Ook wordt de wedstrijdplanning mogelijk nog door de KNHB aangepast. Check dus regelmatig de wedstrijdplanning in de FIT-app.

Zaaltrainingen
De zaalcapaciteit die door de KNHB voor trainingen aan FIT was toegekend was allemaal na 17:00 uur beschikbaar.
De nieuwe zaalcommissie heeft hard gewerkt om binnen de mogelijke speeluren toch nog ergens het leuke snelle spelletje te kunnen trainen op iets dat lijkt op een zaalvloer. Dankzij de briljante tip van een vader (dank je Joost van der Weijden) die de TOB zaal heeft gevonden, en veel regel- en puzzelwerk van de zaalcommissie kunnen (bijna) alle teams voorafgaand aan hun wedstrijd toch nog een uur trainen. Voor teams waar dit nu niet is gelukt wordt op maat met het team naar een oplossing gezocht.

Verwachtingen en beperkingen

De TOB zaal heeft geen topvloer zoals in de Zuidhallen maar: de zaal is in Amsterdam Noord en er zijn 2 velden beschikbaar. Er wordt getraind met balken op een vloer waarop wordt getennist en gehandbald, wat veel beter voor de techniek in de zaal is dan trainen op het veld.

LET OP: ook hier gelden de Corona-maatregelen: publiek is niet toegestaan.
Er is tijdens de trainingen altijd een hoofdtrainer aanwezig om de teams te voorzien van de nodige instructies.
Klik hier voor de aangepaste planning van de zaaltraining (scrol door het document dan zie je de trainingen staan bij locatie Tennishal TOB1 en TOB 2).

Trainingen op het veld - enkele Seniorenteams en Trimhockey

Met de Seniorenteams en Trim-hockeyers die bij de hockeyorganisatie hebben aangegeven tijdens de komende weken op het veld te willen blijven trainen zijn de beschikbare tijden gecommuniceerd. Toegang tot het terrein is geregeld via de aanvoerders.

Winterevenementen - Jeugd en Senioren
Kerst- en nieuwjaarsdiners in het clubhuis

Iedereen is natuurlijk ontzettend toe aan gezelligheid op de club en met elkaar. De evenementencommissie had grootse plannen om voor alle teams gezamenlijke kerstdiners mogelijk te maken. Helaas kan dat nu echt niet doorgaan, dit hopen we volgend seizoen uiteraard wél te kunnen doen.

Oliebollentoernooi op het veld (E8 t/m A)

Het Oliebollentoernooi voor E8 t/m A teams zal dit jaar op het veld plaatsvinden op één van de laatste dagen van het jaar. Meer informatie volgt!

Bitterballentoernooi (Senioren)

Een plan in wording: een Nieuwjaarstoernooi voor gemixte Seniorenteams op zaterdagmiddag 1 januari om samen de kater weg te spelen. Meer informatie volgt!

Tenslotte
Help elkaar, en FIT, om er het beste van te maken!
Deze winterhockey-periode vraagt van ons allen een hoge mate van flexibiliteit naast het houden aan de maatregelen op alle zaallocaties en op het sportterrein, zoals die eerder via de teambegeleiders en aanvoerders zijn gemeld.
Help elkaar als er onduidelijkheid is: vraag de teambegeleider, aanvoerder of de lijncoördinator tijdig om hulp.
Mocht iemand nog ergens een zaal weten die structureel in het weekend voor 17:00 uur beschikbaar is dan hoort de zaalhockeycommissie dat heel graag.
Zorg goed voor elkaar!

Corona update per 14 januari 2022

Bericht van de KNHB: Op vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats. Het kabinet [...]

Trainingen en onderlinge wedstrijden vanaf 15 januari

Wij zijn verheugd dat het kabinet vrijdag 14 januari heeft besloten dat er weer versoepelingen [...]

Jeugd Wintertraining & FIT Nations League - vanaf 11 januari

Gelukkig mogen we buiten trainen en onderlinge wedstrijden spelen.  Voor de periode waarin [...]

FIT Agenda

22-1 FIT Nations League 22-1-2022
29-1 FIT Nations League 29-1-2022