headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto

club_geschiedenis

Amsterdamse Mixed Hockey Club - Ferme Inspanning Triompheert


De club is opgericht in 1928 in de Watergraafsmeer in een tijd dat er nog niet zoveel hockeyclubs bestonden in Amsterdam. Het was een echte familieclub met leden uit de binnenstad van Amsterdam.  Door de leegloop van de club (o.a. naar Hurley) werd er niet meer actief gehockeyd. De club bleef wel op papier bestaan. In 1938 werd vanuit de personeelsvereniging van de Shell een hockeyafdeling opgericht. De hockeybond stond echter geen lidmaatschap toe aan personeelsverenigingen.


Bij Shell wist men van het bestaan van de ‘papieren’ hockeyclub FIT. Toen werd besloten deze club nieuw leven in te blazen. De bond ging akkoord en FIT viel onder de paraplu en reglementen van Shell, de A.S.V. ‘S.H.E.L.L.” Fit speelde dan ook op het Shell sportpark aan de Valentijnkade in Amsterdam –Oost. In de loop van de jaren ’70 begon Fit zich langzaam los te maken van Shell.


In 1980 verhuisde de club naar sportpark Kadoelen in Amsterdam Noord. Aanvankelijk bleef het een Watergraafsmeerse club in Noord, maar nu is dat natuurlijk niet meer te merken. Al in 1987 beschikt Fit over een kunstveld, iets wat in die tijd vrij bijzonder was. In de hoogtijdagen waren de familietoernooien bekend en geliefd onder alle leden. Er deden vaak zo’n 40 teams mee.  Oud leden zie je nu nog terugkomen naar FIT vanwege deze toernooien.


15 jaar geleden, rond  1996 stond er een groep ontevreden leden op die het bestuur van FIT te weinig actief vond. Het moest anders, maar hoe? De sessies met leden die moesten leiden tot een nieuw beleid mislukten. Uit deze beweging zijn wel de barcommissie en de TC voortgekomen. Een aantal van de ‘revolte’ mensen speelt nu bij Athena. 


In 2001 is het zandveld voorzien van een nieuwe bovenlaag. In 2006 is het  tweede semi-waterveld aangelegd en in 2014 is het koegrasveld ingeruild voor een waterveld. Op dit moment heeft FIT een eigen clubhuis en drie kunstgrasvelden.


Sinds 2010 is er weer een stijgende lijn merkbaar bij FIT. Op 30 september 2011 openden wij ons vernieuwde clubhuis. Samen met de komst van Sport BSO De Vuurbeker als locatie voor naschoolse opvang, begint voor FIT een nieuw tijdperk, waarin leden met vernieuwd elan samen werken aan de ontwikkeling van de club.


HET CLUBLIED

Door voor F.I.T steeds pal te staan
En eendrachtig saam te gaan,
Is de band die ons bestond,
Verstevigd tot een vriendenbond.
Omhoog stuwt ons het clubgevoel,
Wij streven naar het hoogste doel.
Daarom tonen w'ons sportlui met veel pit!
 

Zondag 2 juni afsluiting seizoen & huldigingen!


We nodigen iedereen van harte uit om het seizoen op de club af te sluiten. Er is [...]

Zaterdag 15 juni: Avond C-toernooi!

Avondtoernooi voor alle C-jeugd van FIT! Zaterdag 15 juni vanaf 17.00 uur wordt er weer [...]

Rabobank Fit Familietoernooi: Glamping!!

De inschrijving staat nu open!!!.
Zaterdag 6 juli vindt het "Glamping" [...]

FIT AGENDA

26-5 TD Senioren
29-5 Apentoernooi Jongste Jeugd mini/F/E