headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto

Welkom

AMHC FIT Amsterdamse Mixed Hockey Club - Ferme Inspanning Triompheert

AMHC FIT is opgericht in 1928 in de Watergraafsmeer in een tijd dat er nog niet zoveel hockeyclubs bestonden in Amsterdam. Het was een echte familieclub met leden uit de binnenstad van Amsterdam. In 1938 werd FIT overgenomen door de personeelsvereniging van de Shell. FIT speelde dan ook op het Shell-sportpark aan de Valentijnkade in Amsterdam Oost. In de loop van de jaren ’70 begon FIT zich langzaam los te maken van Shell. In 1980 verhuisde de club naar sportpark Kadoelen in Amsterdam Noord. Aanvankelijk bleef het een club met veel leden uit de Watergraafsmeer. Daarvan is nu nauwelijks meer wat te merken hoewel een aantal leden ons trouw is gebleven. 

Al jaren zit FIT in de lift. Het ledenaantal stijgt met grote hoeveelheden. Op dit moment hebben we ruim 1000 leden. 62 jeugdteams, 10 senioren teams en een actieve trimhockey-afdeling die doordeweeks speelt en traint.

In 2011 werd het vernieuwde clubhuis geopend. FIT heeft vanaf september 2018 3 watervelden en 1 semi waterveld.

Kernwaarden

FIT heeft datgene wat haar kenmerkt vastgelegd in een aantal kernwaarden. Onderstaande kernwaarden worden gebruikt om onze acties en beslissingen aan te toetsen om het eigen karakter van FIT te waarborgen, nu en in de toekomst.

  • Kwaliteit: organisatie hockeyopleiding, bar, omgeving etc.
  • Plezier: het plezier van onze leden en bezoekers staat voorop
  • Betrokkenheid: iedereen moet zich thuis voelen en aandacht krijgen, we betrekken iedereen en hebben goede relatie met onze omgeving. We verwachten ook betrokkenheid van leden en ouders bij de club doordat zij taken op zich nemen als vrijwilliger
  • Vernieuwing: duurzaam, opleiding

Visie

FIT blijft de komende jaren verder groeien. Met onze leden zijn we druk bezig om onze ambities voor de toekomst om te zetten in plannen. FIT zal meegroeien met de groei van het aantal inwoners in Amsterdam Noord. Op korte termijn hopen we dat de accommodatie kan worden uitgebreid tot vijf velden. 

FIT streeft een gezond barbeleid na met zo veel mogelijk biologische en regionale producten. Wij zijn een vereniging die door vrijwilligers wordt gerund. 

FIT wil een club zijn met een goede band met haar directe omgeving. Daarom koesteren we onze band met bijvoorbeeld Banne Sports en winkeliers in Landsmeer.

KidsAktief heeft op maandag, dinsdag en donderdag bij ons buitenschoolse opvang. Ook organiseren zij in de vakantieperiodes in de lente, zomer en herfst allerlei kampjes voor de jeugd.

HET CLUBLIED 
Door voor F.I.T steeds pal te staan En eendrachtig saam te gaan, Is de band die ons bestond, Verstevigd tot een vriendenbond. Omhoog stuwt ons het clubgevoel, Wij streven naar het hoogste doel. Daarom tonen w'ons sportlui met veel pit!

 

BP&FIT Kamp uitverkocht! Kitty van Male ook aanwezig op FIT. Nog plaats voor trainers

Alle 240 plaatsen zijn twee weken voor de start van het kamp vergeven. Daarmee is het kamp vol [...]

3 November D-HALLOWEEN Feest - safe the date

SAVE THE DATE - 3 November
Het wordt weer griezelig gezellig bij FIT Kom je ook [...]

Informatieavond 15 oktober: Startende coaches - deel 2

Na de eerste goedbezochte avond op 10 september jl., is het op maandag 15 oktober tijd voor [...]

FIT AGENDA

14-10 TD Senioren
15-10 Coaching voor startende coaches: ...
20-10 KlusjeFIT Klusdag
22-10 KidsActief Herfstkampen
27-10 BP FIT Lustrumkamp 90 jaar FIT
30-10 scheidsrechter examen
31-10 scheidsrechter examen