Vertrouwenspersoon



Vertrouwenspersoon


Bij een klacht over ongewenst gedrag kan je de vertrouwenspersoon benaderen. Aan de vertrouwenspersoon kan je jouw verhaal kwijt. Als daar behoefte aan is kan de vertrouwenspersoon meer informatie geven en ondersteunen bij het vinden van een oplossing. De vertrouwenspersonen zijn er om met je te praten als je te maken hebt met ongewenst gedrag binnen de vereniging of personen verbonden aan de vereniging. Onder ongewenst gedrag wordt verstaan: 

 • Discriminatie 

 • Pesten, treiteren, bespotten 

 • Onheuse bejegening 

 • Seksuele intimidatie (mannen en vrouwen) 


Wanneer kun je terecht bij de Vertrouwenspersoon van FIT? 

Als je vragen hebt of de manier van omgaan met elkaar binnen jouw team klopt, dan ben je welkom bij de vertrouwenspersoon. De vragen die je hebt kunnen gaan over: 

 • Pesten en gepest worden 

 • Het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort.

 • Grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig.

 • Een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft. 

 • Je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team. 

 • Je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is.Iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag. 

 • Het feit of je vraag bij de vertrouwenspersoon op de juiste plaats is. 


Hoe zijn de vertrouwenspersonen bereikbaar? 

Het eerste gesprek is vaak het moeilijkst, je moet toch eerst die drempel over. Het is belangrijk dat je snel contact met ons opneemt. Blijf niet te lang met je probleem rondlopen! Als je ons belt of mailt, proberen wij zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een gesprek. Het benaderen van de vertrouwenspersoon is vertrouwelijk. Dat betekent dat vertrouwelijkheid gewaarborgd is en de vertrouwenspersoon zonder overleg met jou als melder niets met je melding kan en mag doen. Je kan de vertrouwenspersoon als volgt bereiken:


Wat kan de vertrouwenspersoon voor je betekenen? 

Soms is het al voldoende om je hart eens te kunnen luchten en te vragen hoe een ander over een bepaalde situatie denkt. 

• De vertrouwenspersoon kan met je meedenken of advies geven over hoe je het ongewenste gedrag bespreekbaar kunt maken. 

 • De vertrouwenspersoon kan ook bemiddelen of samen met jou iemand anders zoeken om te bemiddelen. 

 • De vertrouwenspersoon kan het bestuur van de vereniging vragen om de pleger(s) op het ongewenste gedrag aan te spreken.In sommige situaties kan zelfs een formele klacht tegen plegers van pest- of intimidatie-gedrag worden ingediend. 

 • De vertrouwenspersoon kan met je praten over de voor- en nadelen van verschillende reacties. Jij bent uiteindelijk degene die bepaalt of je stappen onderneemt en welke stappen dat dan zijn. 


Geheimhoudingsplicht

Een vertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht en zal nooit iets ondernemen zonder dat jij daarmee hebt ingestemd. 


Vertrouwenscontactpersonen KNHB
 

Mocht het nodig zijn dat kunnen de vertrouwenspersonen van FIT advies inroepen van de vertrouwenscontactpersonen van de KNHB.


Wie zijn de vertrouwenspersonen bij FIT?


Vion Jamin

Ik ben Vion Jamin, moeder van Duco, Carmen en Felix. Ik ben erg enthousiast over FIT als club. Ik kom er al jaren door Duco. Hij is een fanatiek en enthousiast hockeyer en is er bijna dagelijks. Momenteel (2019) coacht hij de D1, speelt hij in de A1 en speelt en traint hij mee met de H1. Ik lever graag een bijdrage om de prettige sfeer bij FIT te handhaven op een manier die ook past bij wat ik doe en kan. Ik ben zelf sociaalpsycholoog en heb een bedrijf dat organisaties helpt succesvol te zijn door te zorgen dat alle medewerkers met plezier en vooral veel energie hun werk kunnen doen.

Vion Jamin is telefonisch en via WhatsApp bereikbaar via 06 54244362.


Mario Verlaat

Ik ben Mario Verlaat, vader van Famke (MD7) en Gib (zit niet op Hockey). Een Hockeyclub moet voor iedereen een leuke en veilige plek zijn. Ik vind het heel belangrijk dat als iemand ongewenst gedrag ervaart, hij/zij tijdig en goed wordt ondersteund. Ik ben werkzaam als HR-manager bij het Dijklander ziekenhuis in Hoorn en Purmerend. In mijn werk heb ik ook te maken met de rol van vertrouwenspersoon en het voorkomen van ongewenst gedrag.

Mario Verlaat is telefonisch bereikbaar via 06 17388204 of per mail 
[email protected]

Deel deze pagina